Відбулося опитування сумчан “Яким ви бачите своє місто?”

Протягом двох тижнів громадська організація «Інститут розвитку міста Суми» проводила опитування містян методом фокус-групового дослідження із детальним обговоренням питаньЗагалом проінтерв’ювали 120 сумчан від 20 до 65 років. Запитували про те, яким люди бачать своє місто, що люблять, чого не вистачає, а також що хочуть бачити у Сумах.

Ось деякі думки опитаних:

 «Мені подобається Чешка, взагалі найгарніше місце в Сумах. Але — до озера Чеха краса, а далі пішли висілки. Тротуари різко контрастують: від озера Чеха все у вибоїнах, поруч заправка, а за нею якийсь смітник і зарослі кущами території».

 «Бракує місць, де люди могли б спілкуватись між собою: парки, бібліотеки, соціальні хаби, кафе із соціальною складовою».

«У нашому місті не вистачає перш за все послідовності, коли у нас спочатку кладуть асфальт чи плиточку, а потім це розривають і кладуть труби».

«А знаєте, як виглядає ідеальне місто очима сумчан? Все лежить на поверхні. Мають бути продумана і зручна інфраструктура, місця для відпочинку та спорту; місто має жити насиченим культурним життям, мати достатньо робочих місць, конкурентні зарплати. А для цього, по-перше, має бути стратегічне бачення, по-друге, у місто мають заходити інвестиції. В майбутньому від влади люди очікують більше, набагато більше, зокрема реальної роботи міського голови, а не самопіару за бюджетний кошт», — говорить Володимир ЛОБОДІН, засновник ГО «Інститут розвитку міста Суми».

Більше інформації про результати соціологічного опитування сумчан – у відео:

Джерело: