Від сьогодні на Сумщині — нове карантинне зонування

В Україні з 5 жовтня почав діяти оновлений поділ на карантинні зони. Згідно з новим поділом Державної комісії з ТЕБ та НС України, у «помаранчевій» зоні залишається місто Суми, до обласного центру додався Сумський район і місто Лебедин.

У «жовтій» зоні залишили Конотоп, Ромни, Шостку, Білопільський, Глухівський, Краснопільський, Недригайлівський та Роменський райони. Також до неї потрапили Охтирка, Буринський, Лебединський і Середино-Будський райони.

Усі інші міста і райони Сумської області, у тому числі Конотопський і Буринський, які раніше були в «жовтій» зоні, із сьогоднішнього дня потрапляють до «зеленої» зони.

У «зеленій» зоні обов’язковим залишається носіння масок в приміщеннях і громадському транспорті, заборона на проведення масових заходів з обмеженням на одну людину на 5 квадратних метрів.

У «жовтій» зоні діють всі обмеження «зеленої», а також заборона на відвідування установ соцзахисту, де перебувають люди похилого віку.

У «помаранчевій» також заборонена робота хостелів, спортзалів, закладів культури, нічних клубів і обмеження масових заходів у розрахунку  одна людина на 20 квадратних метрів і не більше 100 чоловік.

У «червоній» зоні під час карантину закриваються всі торгово-розважальні центри, кафе і ресторани,  припиняється робота громадського транспорту. Крім цього, забороняється посадка і висадка з пасажирських поїздів, за винятком, якщо поїзд їде через цей населений пункт транзитом. Питання про закриття навчальних закладів вирішують комісії ТЕБ та НС на місцях.

Джерело: