Від невеликої дільниці – до лідера будівельної галузі: «Сумбуд» презентував унікальну книгу про історію свого підприємства

У історико-краєзнавчому нарисі, який побачив світ до 75-річчя «Сумбуду», Михайло Манько зібрав унікальні архівні документи та спогади будівельників про становлення підприємства.

Зокрема, мало хто знає, що історія «Сумбуду» починається із далекого 1943 року: із часів, коли світ охопила Друга світова війна. Що підприємство починало з невеликої дільниці військово-будівельних робіт та пройшло не один десяток буремних років.

З цими та іншими маловідомими широкому загалу, але доленосними для підприємства фактами та змінами, знайомить читачів автор на сторінках нещодавно презентованої книги Акціонерне товариство «Сумбуд»: минуле, сьогодні, майбутнє.

Не забули згадати у книзі й про людей, які залишили неповторний слід у біографії «Сумбуду» і сприяли його становленню.

Сьогодні навряд чи знайдеться в області багато підприємств, які можуть похвалитися такою потужною матеріально-технічною базою та фаховими працівниками як «Сумбуд». Має 15 злагоджено працюючих підприємств і підрозділів, які у своїй роботі застосувують прогресивні будівельні технології, реалізують проєкти в промисловому, цивільному і житловому будівництва “під ключ.

Крім цього «Сумбуд» має ліцензію на весь комплекс будівельних послуг, потужну виробничу базу з необхідним парком будівельних машин і механізмів, що дозволяє досягти високих результатів з мінімальними витратами при спорудженні об’єктів будь-якої складності.

У «Сумбуді» сподіваються, що нинішнє покоління будівельників надихатиметься історією свого підприємства та примножуватиме його досягнення. А видана книга стане не тільки чудовим подарунком, а й шаною за віддану працю, за розбудову підприємства та рідної Сумщини.