Верховна Рада підтримала ініціативу Тетяни Скрипки щодо “дитячого” закону

Верховна Рада затвердила законопроект № 5330-1 – щодо захисту дітей від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру. Ініціювала “дитячий” закон народний депутат від партії “Слуга народу”, голова підкомітету у справах сім’ї та дітей  Тетяна Срипка.

“До сьогодні існувала прогалина в законодавстві щодо заборони на втягнення малолітніх дітей віком до 14 років у діяльність з виробництва й обігу продукції сексуального чи еротичного характеру, порнографічних матеріалів.
Тепер її усунуто. За підтримку ініційованого мною законопроекту проголосували 377 народних депутатів”, – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Новий Закон розширює “санкційний” список для порушників, причетних  до інтимних фото- і відео-зйомок за участі неповнолітніх і забороненої секс-реклами – за це передбачені не лише штрафи, а й роки “відсидки” за гратами.

Одне з найсуворіших покарань передбачене за причетність до секс-продукції за участі неповнолітніх.

За статтею 301 ККУ, порушнику світить від 5 до 10 років позбавлення волі за ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження зображень, творів чи інших предметів еротичного характеру, що містять дитячу порнографію.

Таке ж покарання передбачено і за примушування неповнолітніх до участі у створенні подібної продукції. За повторне вчинення цього правопорушення (або з отриманням доходу у великому розмірі чи за по­передньою змовою групою осіб) – позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із по­збавленням права обіймати певні посади до 3 років.