Вчителька із Сумщини стала “Вибором серця” на Global Teacher Prize Ukraine 2020

Учора, 3 жовтня, на телеканалі 1+1 було оголошено переможців національного конкурс Global Teacher Prize Ukraine 2020, який уже четвертий рік проходить в Україні. У ньому взяло участь понад 3 тисячі вчителів з усієї країни.

Декілька місяців організаційний комітет конкурсу з команди “Право на освіту”, куратором якої журналіст телеканалу Наталя Мосейчук, обирали найдостойніших з кращих. Прогриміла на всю країну і наша вчителька початкових класів із Кролевецького ліцею № 3 Вікторія Щербакова, яка викладає класах з інклюзивним напрямком виховання. Вона стала “Вибором серця” і отримала премію від організаторів національного конкурсу.

Як розповіла Вікторія Щербакова, ще в минулому році дізналася про цей конкурс із Фейсбуку, проте тоді не стала брати в ньому участь, а в цьому році її надихнула на той момент директор Кролевецького ліцею № 3 Світлана Оникієнко. Разом зі своїми колегами вони підготували необхідні матеріали на конкурс із презентаціями.

“Мені прийшов лист від організаторів про те, що мою анкету розглянули, але в ТОП-50 я не потрапила і рекомендували подати документи наступного року. Я думала, що історія на цьому і закінчилася. Проте, в середу, 30 вересня мені зателефонували організатори і запросили на урочистості, я відмовлялася, адже їхати далеко, але вони мене вмовили. І там я дізналася, що кураторка премії  Наталія Мосійчук обрала мене у номінації “Вибір серця”. Дуже нервувала, підіймаючись на сцену, хотілося б сказати більше, багатьом подякувати, проте розгубилася. А сьогодні мені дуже приємно від теплої зустрічі земляків”, – розповіла Вікторія Щербакова.

Відео церемонії нагородження за посиланням.

05453.com.ua