Вадим Лисий під час сесії порушив питання щодо недостатньої уваги з боку обласної влади розвитку дитячо-юнацького футболу на Сумщині

18 червня продовжилось пленарне засідання сесії Сумської обласної ради. Голова фракції ВО «Батьківщина» Вадим Лисий звернувся до керівництва облради щодо жахливого стану футбольних полів ФЦ «Барса» та загалом розвитку дитячо-юнацького футболу на Сумщині.

«Футболісти, як і всі спортсмени, не народжуються професіоналами. Це щоденна кропітка робота, тренування, робота над собою. Крім того, це робота тренерів та батьківська підтримка, у тому числі, фінансова. Як спортсмен та батько точно знаю, що заняття дітей будь-яким видом спорту потребує немалих фінансових вкладень. На привеликий жаль, в області спостерігається негативна тенденція щодо розвитку спорту, зокрема і футболу, натомість підтримка з боку влади – відсутня. Свідченням цьому є розбиті поля на «Барсі», на яких доводиться тренуватися нашим дітям.

Звернувся до колег та до голови Сумської обласної ради з пропозицією внести у порядок денний питання щодо вивчення питання розвитку футболу в області, інвентаризації спортивних центрів та шкіл. Керівництво облради не підтримало пропозицію, вважаючи, що в області все добре з розвитком дитячо-юнацького спорту. Упевнений, з таким ставленням ми скоро побачимо цих “задоволених” батьків під стінами обласної ради», – зазначив Вадим Лисий.