В Ямполі відремонтують дамбу

Кролевецька експлуатаційна дільниця Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області, яка обслуговує Ямпільський район, завершує підготовку матеріалів, що потрібні для початку ремонтних робіт.\

Про це заявив головний інженер дільниці Г. Трейтяк. Ремонт шлюзу №6 на річці Івотка буде проведений за кошти Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області, а матеріали, які необхідні для проведення ремонту, будуть придбані за кошти бюджету Ямпільського району. Ще кілька місяців тому їх за поданням Ямпільської районної державної адміністрації виділила районна рада.

На даний час в цехах Кролевецької експлуатаційної дільниці завершуються роботи по підготовці матеріалів. Уже на наступному тижні планується виїзд фахівців в Ямпіль, де буде встановлений новий шлюз.

Заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області Олена Вакарчук телефоном повідомила, що можлива економія коштів, які були виділені з районного бюджету на закупівлю матеріалів ремонт шлюзу.  За наявності згоди районної ради ці кошти планують витратити на ремонт другого прольоту цього ж шлюзу, який ще залишається в робочому стані.

У Кролевецькій експлуатаційній дільниці зазначають, що і в подальшому планують приділяти увагу гідроспорудам Ямпільського району, але робити це буде ще важче. Адже після останнього реформування Кролевецького міжрайонного управління водного господарства в дільницю його штат зменшили з 80 до 32 працівників. Зокрема, із двох ремонтників, які закріплені за Ямпільським районом, невдовзі залишиться лише один.

yampil.info