“В Україні буде створена Національна лабораторія антидопінгового контролю”, – нардеп Максим Гузенко

В Україні буде створена Національна лабораторія антидопінгового контролю і організований допінг-контроль на основі стандартів WADA (Всесвітнього антидопінгового агентства). Більше не потрібно буде витрачати божевільні кошти на вивезення та аналіз допінг-проб за кордоном, а всі скандали, пов’язані зі вживанням заборонених речовин, залишаться в минулому. Відповідний законопроєкт «Про антидопінгову діяльність у спорті» прийняли під час пленарного засідання ВР. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат від Сумщини Максим Гузенко (партія «Слуга народу»).

“Крім того, ми підтримали збільшення безмитного ліміту на посилки із закордонних інтернет-магазинів — зі 100 до 150 євро. Колишній ліміт призвів до стрімкого скорочення імпортних відправлень в Україну, зменшення доходів міжнародних поштових та міжнародних експрес-перевізників та активізації «сірих» схем ввезення товарів через кордон — це призвело до тривалішої обробки міжнародних відправлень.

Ухвалили також утворення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів можливих корупційних дій, які призвели до значних втрат дохідної частини держбюджету. Вона розслідуватиме факти можливих корупційних дій в органах держвлади, через які український бюджет недоотримав кошти. Це стосується, зокрема, Державної податкової служби, Державної митної служби та НАК «Нафтогаз України». У разі виявлення фактів корупції недоотримані кошти будуть повернуті й спрямовані на підтримку соціально незахищених верств населення, підприємців, а також галузі охорони здоров’я та освіти.

Працюємо далі”, – написав Максим Гузенко.