В Охтирці сталося вбивство

Подія сталася вчора, 17 жовтня, в Охтирці. Про зникнення свого 31-річного племінника до поліції повідомив 47-річний житель районного центру. Він розповів, що чоловік із 15 жовтня не відповідає на телефонні дзвінки та відсутній за місцем мешкання.

Під час огляду будинку, в якому мешкав розшукуваний, працівники поліції в одній з кімнат виявили відсутність частини килима, що знаходився на підлозі та пошкоджену оббивку дивану. Крім того, у тій же кімнаті були наявні замиті сліди крові.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники встановили, що до вбивства причетний 22-річний охтирчанин. Спочатку чоловік заперечував свою причетність до скоєного, а вже згодом у всьому зізнався та розповів про події того дня, і показав де сховав тіло та знаряддя убивства. Встановлено, що затриманий здійснив убивство з корисливих мотивів, так як за його місцем мешкання правоохоронці виявили 2000 доларів США, які належали вбитому.

«Як виявилося, зловмисник наніс декілька ударів ножем чоловіку, від отриманих травм той помер, – розповідає Валерій Строкач, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Сумській області. – Щоб приховати сліди злочину, чоловік скористався автомобілем убитого. Загорнув тіло у килим, що вирізав у кімнаті, вивіз до іншої області, та закопав у лісосмузі».

Наразі хлопцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, у вигляді тримання під вартою.

За вчинене йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. Подальшу його долю вирішить суд.

Джерело: