В АТ «Сумське МНВО-Інжиніринг» відкрили новий цех

Напередодні професійного свята – Дня машинобудівника в АТ «СМНВО-Інжиніринг» відбулося відкриття відродженого ковальського цеху №30.

На відкритті був присутній і Генеральний директор АТ «СМНВО-Інжиніринг» Володимир Лук’яненко, який є ініціатором відродження цеху, керівники структурних підрозділів підприємства, робочі.

– Ще на початку минулого року завод стояв, замовлень не було, опалення і газ були відключені. Ливарний і ковальський цехи, які є основою виробництва, були закриті, а люди звільнені. Але крок за кроком ми почали відроджувати підприємство. Запустили унікальний цех №19, який за своєю суттю є заводом. Запустили ливарний цех, де можуть відливати різні виливки від дрібних до великих. Подбали про опалення в цехах. Зараз ми займаємося і виробництвом, і реконструкцією, і технічним переозброєнням підприємства. І головне – ми увійшли в графік з виплати заробітної плати, – сказав Лук’яненко.

Цех №30 був законсервований в 2010 році через недостатню завантаження і визнаний нерентабельним на думку тодішнього менеджменту підприємства. Більше 10 років майданчик використовували як складське приміщення. В даний час, у зв’язку з розширенням виробництва, збільшенням кількості замовлень, керівництвом об’єднання було прийнято рішення цех відродити. Поковки, які будуть виготовлятися тут, затребувані не тільки на «СМНВО-Інжиніринг», а й на інших машинобудівних підприємствах нашого регіону.

– Ми відремонтували дірявий дах, на якій вже почали рости дерева, привели в порядок інженерні комунікації в цеху, все пофарбували, була проведена ревізія і пуско-наладка обладнання, призначеного для обробки поковок, – розповів начальник цеху Гнат Чорний.

У цеху проведено пробний пуск ковальського обладнання, одно-, двох- і трьох тонних молотів з виконанням довільних ковальських операцій. Виконано перший нагрів заготовки в відремонтованих печах. Закуплено і введено в експлуатацію новий стрічкопильний верстат з максимальним діаметром заготовки, яка буде оброблятися, – 360 мм.

– Для роботи в відродженому цеху прийнято більше 20 фахівців, в тому числі і колишніх працівників цеху, які втратили свої робочі місця при його консервації. Зараз тут працюють ковалі, машиністи молота, термісти, машиністи мостового крана. Ми запрошуємо до нас на роботу всіх, у кого є бажання працювати, а машинобудівні підприємства Сумщини та інших регіонів, розміщувати замовлення на високоякісні поковки у нас, – сказав директор заготівельного виробництва Володимир Одинцов.

Джерело: