Усі 20 котелень ТОВ «Сумитеплоенерго» готові до опалювального сезону

Держенергонагляд продовжує активну роботу щодо оцінки готовності теплових господарств до роботи в опалювальний період 2020-2021 років. У результаті огляду встановлено, що всі 20 котелень ТОВ «Сумитеплоенерго»  повністю готові до опалювального сезону. Усі вимоги Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду виконано у повному обсязі.

Представники Управління Держенергонагляду у Сумській області перевірили готовність котелень ТОВ  «Сумитеплоенерго» до роботи в опалювальний період. Підприємство надає послуги з теплопостачання 2/3 споживачам м. Суми.

У ході моніторингу було перевірено виконання графіків планових ремонтів та робіт, що забезпечують надійну експлуатацію устаткування, виконання заходів,   передбачених   відповідними  наказами  щодо підготовки до  роботи в  опалювальний  період,  а  також  закінчення  виконання  всіх  робіт  з  підготовки  до  роботи систем опалення,  утеплення і освітлення виробничих будівель та споруд.

Також перевірили повне виконання заходів щодо попередження пошкоджень  устаткування,  технологічних  схем  і  споруд  в  умовах   низьких температур зовнішнього повітря; виконання вимог  вибухопожежобезпеки  паливного  і  кабельного  господарств.

Комісія також перевірила забезпечення готовності систем зв’язку та засобів диспетчерсько-технологічного керування, виконання у визначеному обсязі  діагностики,   ремонтів   та  випробування теплових мереж.

Одна із котелень, що обстежили члени комісії – квартальна котельня по вул. Н.Сироватська, 66а. Об’єкт забезпечує теплопостачанням споживачів вулиць Охтирська, Н.Сироватська, М.Вовчок, Серпнева, Миру, Римського-Корсакова та житлового мікрорайону «Хіммістечко». У котельні встановлено 5 котлів типу ТВГ-8М загальною потужністю 41,0 Гкал/годину.

У результаті огляду встановлено, що всі 20 котелень ТОВ «Сумитеплоенерго»  повністю готові до опалювального сезону.

Нагадаємо, що норми чинних Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду вимагають залучення представників Держенергонагляду до участі у комісіях підприємств, установ та організацій з перевірки готовності теплових господарств до роботи в опалювальний період та обов’язкового підписання ними Акту готовності до роботи в опалювальний період.

Джерело: