Учениця нардепа Тетяни Скрипки отримала нагороду за наукові досягнення

Народний депутат Тетяна Скрипка привітала науковців Сумщини із Днем науки. Урочисті заходи з цього приводу сьогодні відбулися в обласній філармонії, де для загалу демонструвався науковий потенціал області. Парламентарка висловила щире захоплення сумськими дослідниками, які попри війну продовжують працювати над інноваціями і створюють корисні для всього суспільства розробки. Як педагог у минулому та політик, до чиєї компетенції  входять питання освіти, Тетяна Скрипка окремо відзначила сумлінність і цілеспрямованість дітей, котрі займаються наукою і здобувають визнання своїх напрацювань.

«Є речі, які роблять нас кращими. Це книги, заняття спортом, спілкування з цікавими людьми, подорожі, нові знання, емоції.

А є речі, які робимо кращими саме ми. Завдяки нашим відкриттям, нашим дослідженням, допитливості розвивається наука. А отже людство незмінно крокує вперед.

Нові джерела енергії, транспорт, що не шкодить навколишньому середовищу, новітні препарати від смертельних хвороб, гаджети, що полегшують життя, зрештою нові системи захисту, аби зупинити агресора. Наука змінює світ. І сьогодні свято відзначають українські науковці, тож слова захоплення на адресу наших дослідників і винахідників.

Особливо приємно те, що наукою займаються наші діти. Вони отримують відзнаки МАН, стають переможцями міжнародних конкурсів.

Цього року серед юних науковців, які отримали нагороди, і моя учениця Вероніка Дунаєва. Пишаюся неймовірно» – поділилася Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, нардеп Тетяна Скрипка впроваджує на Сумщині принципи безбар’єрності, які ініціювала в Україні перша леді Олена Зеленська.  Зокрема,  парламентарка стала менторкою руху безбар’єрності у Сумській області й наголошує на доступності експертної допомоги для дітей з особливими фізичними потребами. На переконання народної обраниці, мережа центрів реабілітації для дітей з інвалідністю має бути розширена, фахівці мають пройти відповідне навчання.