У Ямполі на самоізоляції знаходяться 20 осіб

Сьогодні о 14:00 в Ямпільській районній державній адміністрації відбулось позачергове засідання районної комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій

На засіданні було оголошено, що  в Ямпільському районі 4 вересня було виявлено два перші випадки зараження коронавірусом – захворіло двоє мешканців районного центру. Один з яких переведений на лікування в Шосткинську центральну районну лікарню, другий – перебуває на самоізоляції, передає yampil.info.

На засіданні було затверджено план заходів по недопущенню поширенню цього небезпечного захворювання в Ямполі. Зокрема, близько 20 осіб, які контактували з хворими направлять на двотижневу самоізоляцію. Попри те, що серед останніх були медичні працівники, Ямпільська центральна районна лікарня продовжить працювати в звичайному режимі.

Натомість ямпільчанам слід готуватися до посилення контролю за дотриманням вимог карантину. Планується активізувати роботу мобільних груп та правоохоронних органів, які контролюватимуть дотримання масочного режиму в місцях масового скупчення людей, магазинах, вокзалах та транспорті.

Припинення роботи транспорту, закладів громадського харчування, закладів освіти – на даному етапі не планується, адже Ямпільський район, як і раніше, залишається в зеленій зоні.

Наступне засідання районної комісії ТБНС заплановане на понеділок.

Джерело: