У Сумському пологовому будинку в породіллі виявили коронавірус

Вчора стало відомо, що в пацієнтки Сумського міського пологового будинку виявлено коронавірус — ПЛР-тест на COVID-19 виявився позитивним. Як повідомили в медустанові, майбутня мама поступила на пологи в ургентному порядку, передає shans.com.ua.

У понеділок, 28 липня, в неї був узятий матеріал на дослідження — оскільки вона потрапила в число контактних осіб з раніше інфікованими. При цьому в пацієнтки не було жодних ознак захворювання (ні підвищеної температури, ні катаральних проявів). Хвороба протікала безсимптомно. У день виписки, в середу, з обласного лабораторного центру надійшов результат, що в жінки коронавірус. Дитина здорова, COVID-19 у неї не виявлено. Мама з малюком виписані додому — під спостереження сімейного лікаря.

Як відзначають у пологовому будинку, ризик поширення інфекції в медустанові — мінімальний. Жінка народжувала в індивідуальному пологовому залі, потім — перебувала в ізольованій післяпологовій палаті. Медперсонал, який з нею контактував, пішов на самоізоляцію. Проведена посилена дезінфекція та санобробка всіх приміщень.

Відділення працює у звичайному режимі.  Всі співробітники акушерського корпусу обстежуються на коронавірус (як методом ПЛР, так і ІФА).

Джерело: