У сумській школі №29 — аварійний дах

Останнім часом протікаючі дахи — болюче питання для багатьох сумських шкіл і дитсадків. Одна з найбільш жалюгідних ситуацій на сьогодні склалася в школі №29.

Адміністрація школи та батьківський комітет звернулися в управління освіти міськради з проханням терміново поставити перед міською владою питання виділення грошей на ремонт шкільного даху. Найгірші справи з третьою частиною покрівлі, яка сильно протікає. Постійні затоплення фактично зруйнували стелю в дев’яти навчальних кабінетах, актовій залі та коридорі третього поверху, і поки дах не зроблять, користуватися цими приміщеннями не можна. Найсумніше, що протягом останніх двох років у 29-й школі проводилася термомодернізація будівлі: були замінені всі вікна і двері, утеплений фасад і цоколь. А до даху справа так і не дійшла. На ремонт і утеплення всієї покрівлі потрібно 5,8 млн грн (3850 кв. м). Але сьогодні адміністрація школи просить у терміновому порядку зробити хоча б ту саму третину, яку сильно затоплює. На цю частину потрібно 1,8 млн грн.

Найближчим часом це питання має розглянути планово-бюджетна депутатська комісія міськради. Хоча, якби на останній сесії 24 червня депутати не забрали у сфери освіти 9 млн грн, зекономлені завдяки карантину, на реконструкцію Театрального майдану, парку ім. Кожедуба і скверу «Романтика», на ці гроші як раз і можна було б відремонтувати найпроблемніші даху в школах і дитсадках міста, пише debaty.sumy.ua.