У Сумській області рецидивіст загрожував судді насильством

Роменською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру 29-річному молодику, який погрожував насильством судді.

Мова йде про жителя м. Ромни, який, не зважаючи на молодий вік, вже був шість разів засуджений за крадіжки. Він обкрадав не лише помешкання, а й магазини та аптеки. Більш того, на рахунку молодика також крадіжка із собору. З того моменту, як підозрюваному виповнилось 18 років, у місцях несвободи він провів більше часу ніж на свободі.

На даний час молодик також перебуває під вартою, його знову судять за крадіжки. У судовій залі підозрюваний поводить себе агресивно. Так, під час чергового засідання молодик, використовуючи ненормативну лексику, зневажливо відмовився відповідати на питання головуючого судді, висловив образи на його адресу та погрозу, заявивши, зокрема, що наступного разу його будуть судити за тяжкі тілесні ушкодження, маючи на увазі, що їх особисто заподіє судді у зв’язку із його діяльністю.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 377 (погроза насильством щодо судді у зв’язку з його діяльністю, пов’язаною із здійсненням правосуддя) КК України. За скоєне йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Досудове слідство проведено Роменським відділом поліції.

Джерело: