У Сумській області поліція посилює контроль за дотриманням протиепідеміологічних заходів

На засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 9 жовтня, було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID – 19. Відсьогодні Суми опинилися в «червоній» карантинній зоні.

«У зв’язку з потраплянням міста Суми в «червону» карантинну зону, поліцією обласного центру вже напередодні було посилено роз’яснювальну роботу серед громадян з цього приводу, — коментує заступник начальника ГУНП в Сумській області Микола Худенко. – За вчорашній недільний день, поліцейські відвідали сотні організацій, установ, торгівельних закладів, спілкувалися і з водіями «маршруток» і з пасажирами міського транспорту. Громадян попереджали про небезпеку зараження на цю небезпечну інфекційну хворобу і закликали всюди дотримуватися соціальної дистанції, а також обов’язково знаходитися в захисних масках у громадських місцях, уникати скупчень людей, та по можливості не виходити на вулицю без нагальної потреби».

Поліція нагадує, що у випадку виявлення порушень карантинних обмежень, щодо порушників будуть складатися адміністративні протоколи та передаватися на розгляд судів.

Джерело: