У Сумській області показник захворюваності на COVID-19 перевищений майже вшестеро

В області зберігається тенденція до перевищення показника захворюваності коронавірусом – маємо 234,4 при нормі 40 на 100 тис. населення. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я, передає azimuth.sumy.ua.

У порівнянні з минулими днями ситуація на Сумщині продовжує залишатися напруженою, показник захворюваності щодня збільшується. Єдиним регіоном, де немає перевищення рівня інфікування коронавірусом, – Кіровоградська область.

Крім того із 636 ліжок, що на Сумщині відведені для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, зайняті 264, що становить 41,5%. Крім того, зайняті пацієнтами з підозрою на COVID-19 – 132 ліжок.

Нагадаємо, що на ранок 6 жовтня в області виявлено 5 676 випадків COVID-19 (+223 за добу). П’ятеро жителів Сумщині померли від ускладнень Covid–19 за добу, всього зафіксовано 85 летальних випадків.

Відтак за рівнем поширення інфекції  «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки встановили у містах Суми, Лебедин та Сумському районах, «жовтий» – у містах Конотоп, Охтирка, Ромни, Шостка та у Білопільському, Буринському, Глухівському, Краснопільському, Лебединському, Недригайлівському, Роменському, Середино-Будському районах.

Джерело: