У Сумській лікарні №4 налаштували установку для подачі медкисню важкохворим із коронавірусом

Інфекційне відділення Сумської лікарні №4 від 30 вересня почало приймати хворих на коронавірус. Сьогодні тут тривали останні налаштування установки для подачі медичного кисню важкохворим та доставляли перших пацієнтів.

Зранку від інфекційного відділення від’їжджає машина швидкої. Вона привезла чергового хворого на COVID-19. У цей час інженер-метролог лікарні та заступник директора з господарської частини налагоджують подачу тиску кисню в систему. За словами інженера Володимира Балима, апарати штучної вентиляції легенів чутливі до рівня тиску.

“Складність у тому наразі, щоб не було витоку кисню і правильний розподіл його на хворого. Зараз киснева установка функціонує і її подальша експлуатація – в нормі”, – говорить він.

За словами заступниці директора з лікувальної частини Віри Сизоненко, станом на 10:30 в інфекційному відділенні лікарні перебувало 17 хворих на коронавірус. З них 10 підключені до кисневих концентраторів.

За словами директора лікарні, Андрія Сухомлина, у них усе готове для прийому хворих, у тому числі – важких.

“Сформовані бригади з анестезіологів, з лікарів-інфекціоністів, з терапевтів, відповідно до вимог НСЗУ. Чотири апарати штучної вентиляції легенів є в наявності в закладі”, – говорить він.

Станом на 13.00 у міськраді розповіли: до закладу госпіталізували ще двох людей.

“Усі ліжка обласного інфекційного центру вже завантажені, всі ліжка 5-ї лікарні, які розгорнуті, і на сьогодні там перебуває 56 хворих, завантажені. І сьогодні ми маємо 19 хворих, які розміщені до 4-ї міської клінічної лікарні”, – говорить в.о. начальника відділу охорони здоров’я Сумської міськради Олена Чумаченко.

З 19 людей 13 – із діагнозом COVID-19, решта – з підозрою.

“На ранок 30 вересня ми досягли, практично, нового рекорду у м. Суми – 164 випадки захворювання. Усього налічується 2559 людей з позитивним результатом ПЛР-дослідження”, – сказав заступник Сумського міського голови Максим Галицький.

Сумська лікарня №4 – друга, яку розгорнули додатково. Вона та лікарня №5 доповнили перелік закладів першої хвилі, де мають лікувати хворих на коронавірус. Шпиталізують винятково у важких станах.

suspilne.media