У Сумах знову відбудеться суд над обвинуваченим у підриві нічного клубу «Луна»

Завтра у Зарічному районному суді має відбутися підготовче судове засідання у справі за обвинуваченням 30-річного сумчанина у влаштуванні вибуху в нічному клубі «Луна».

Чоловіка, якого обвинувачують у влаштуванні вибуху у приміщенні нічного клубу “Луна” в Сумах у червні 2018 року, судитимуть по новому колу.

Нагадаємо, подія сталася 10 червня 2018 року близько 6 години ранку в нічному клубі «Луна» у м. Суми. Цього дня молодий чоловік, на голові якого була балаклава, увійшов у хол клубу, зірвав чеку та кинув у людей гранату. Після цього він намагався втекти, однак був затриманий працівниками поліції. Внаслідок вибуху тілесні ушкодження отримали 8 осіб.

21 листопада 2019 року Зарічний районний суд виніс вирок чоловіку у вигляді 10 років позбавлення волі, визнавши його винним у закінченому замаху на умисне вбивство двох або більше осіб з хуліганських мотивів. Обвинувачений з цим не погодився. В апеляційній скарзі він просив перекваліфікувати його дії як нанесення тілесних ушкоджень різної ступені тяжкості та хуліганство вчинене із застосуванням гранати.

Харківський апеляційний суд 12 березня 2020 року скасував вирок і повернув справу до суду першої інстанції. Останнє підготовче судове засідання відкладено у зв’язку із неявкою потерпілого.

Джерело: