У Сумах виявили водія та пасажирку з ознаками наркотичного сп’яніння

На проспекті Курському патрульні зупинили автомобіль ВАЗ. В автівці, окрім водія, була ще й пасажирка. Обоє поводили себе досить підозріло.

Перевіривши особу 40-річного керманича, патрульні з’ясували, що громадянин позбавлений права керування за нетверезе водіння — він уже двічі протягом року притягався до відповідальності за дане правопорушення. Спілкуючись із керманичем, вартові порядку знову виявили в нього ознаки наркотичного сп’яніння. Однак проходити огляд у встановленому законом порядку чоловік категорично відмовився.

Під час складання адміністративних матеріалів інспектори помітили сильну знервованість 28-річної пасажирки. Під час проведення поверхневої перевірки поліцейські виявили в неї 2 зіп-пакетики з кристалічною речовиною, схожою на наркотичну.

На керманича охоронці порядку склали 2 адмінматеріали: за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування) та ч. 3 ст. 130 (Відмова від проходження огляду на стан сп’яніння особою, яка керує з ознаками сп’яніння, втретє протягом року) КУпАП. За фактом виявлених, ймовірно, наркотичних речовин, інспектори викликали на місце слідчо-оперативну групу Сумського відділу поліції. Слідчими відкрито кримінальне провадження за ст. 309 (Незаконне зберігання наркотиків) ККУ.

Джерело: