У Сумах відкрили пам’ятник воїну АТО

У День захисника України, у сквері на вул. Героїв Сумщини відбулось відкриття пам’ятника воїну АТО.

Серед присутніх на відкритті скульптури, — військовослужбовці, бійці добровольчих батальйонів, ветерани АТО, члени родин загиблих захисників країни, представники громадських організацій та посадовці.

Ініціатива створити пам’ятник захиснику України належить Спілці ветеранів антитерористичної операції Сумської області, головою якої є Володимир ЛАВРИК. Як пояснили ідейники, пам’ятник встановили аби віддати шану загиблим бійцям та щоб постійно нагадувати мешканцям Сум про ціну миру.

Освятили скульптуру та помолились за мир та спокій на українській землі та за всіх захисників суверенності та територіальної цілісності держави представники духовенства Свято-Воскресенського кафедрального собору на чолі з Архієпископом Сумським і Охтирським ПЦУ Мефодієм.

Пам’ятник – робота сумського скульптора Артура ГАРМИДЕРА. Створено та встановлено скульптуру за кошти, зібрані силами ініціаторів, громадських організацій та меценатів.

За словами Володимира Лаврика, згодом тут встановлять капличку, щоб кожен із сумчан міг политися за упокій полеглих захисників країни та схилити голови в пошані.

Джерело: