У Сумах відбулася презентація збірника творчих портретів «Суми: містяни, постаті, земляки»

У Сумській обласній філармонії презентували збірник творчих портретів «Суми: містяни, постаті, земляки». Героями цього видання стали дев’ять сумчан різних професій та занять, передає suspilne.media.

Перед презентацією книги у холі філармонії зібралися гості заходу — автори та самі герої. » Я зналаосновну ідею, що хочуть висвітлити біографії, цікаві факти людей, які є цікавими для міста Суми», — розказала Суспільному одна із героїнь видання Ірина Меркун. За її словами, переважно мова йшла про події студентської революції 2004 року, де вона була активним учасником.

Ще один герой видання – тренер бойових мистецтв Володимир Гордієнко. «Мені сказали, є ініціативна група, є бажання зібрати людей різного спрямування і зробити таку книгу. Це, ніби, таке заохочення, оцінка. Воно мотивує на майбутнє. Однозначно, в місті, в області, в країні потрібно відзначати людей. Книгою, чимось, але відзначати», — вважає Володимир.

Книгу мали представити ще 2019 року. Через карантин, захід відтермінували на дев’ять місяців. Як шукали її героїв – розповіла одна з керівників авторського колективу та упорядниця книги Антоніна Кохан. З громадськими організаціями не радились, каже.»Були консультації із структурними підрозділами, скажімо, з управлінням освіти, відділом молоді та спорту, радилися щодо кандидатур і приймали таке спільне рішення, хто вартий того, щоб стати героєм цих книг. Ця книга у нас представляє людей, як, я говорю, непересічних особистостей: громадських діячів, педагогів, спортивних тренерів. Люди, які своїм внеском, своїми здобутками уславлюють місто Суми.», — розповіла Антоніна Кохан.

Наклад видання – 300 примірників. Друкувало книгу видання «Еллада» — за майже 49 тис. грн. Це гроші платників податків міста.

Під час презентації книгу роздали всім присутнім, також її передадуть бібліотекам міста, сказала Антоніна Кохан.

Це третя книга, яку видають у рамках реалізації інформаційного проєкту Сумської міськради «Я – сумчанин». До цього були «Збірка нарисів про сумчан» та книга про лікарів «Сумчанин: серцем живу».

Джерело: