У Сумах ТОВ «Індичка» відсудило право на повернення 1 млн грн за непоставлений товар

До Господарського суду Сумської області звернулось ТОВ “Індичка” до відповідача ТОВ “Куземинський масло пресовий завод” про стягнення 1 041 735,00 грн заборгованості за договором поставки та витрат по сплаті судового збору.

Судом встановлено, що сторонами був укладений договір, згідно із яким: постачальник (відповідач) зобов’язувався передати у встановлений договором термін товар (макуху соєву) у власність покупця (позивача), а покупець зобов’язувався прийняти товар та оплатити його на умовах цього договору. В обґрунтування позовних вимог, позивач зазначив, що ним виконано прийняті на себе зобов’язання щодо стовідсоткової оплати товару, що підтверджується платіжними дорученнями, але відповідач зі свого боку не виконав зобов’язання.

Судом встановлено, що факт виконання позивачем здійснення попередньої оплати вартості товару на суму 1 041 735,00 грн підтверджується наявними в матеріалах справи доказами. Крім того, відповідач не надав до суду аргументованих заперечень проти вимог позивача, тому суд прийняв рішення про задоволення позову в повному обсязі.

Джерело: