У Сумах СБУ блокувала діяльність проросійського інтернет-агітатора

Служба безпеки України блокувала у Сумах діяльність проросійського інтернет-агітатора, який у соцмережах закликав до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади.

За даними слідства СБУ, чоловік тривалий час проживав у Росії. Повернувшись додому, він розпочав активно поширювати в забороненій в Україні соціальній мережі матеріали із закликами до повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні. Прибічник сепаратизму поширював матеріали антиукраїнських спільнот, пропагував ідеї «руського міра» і «руської весни», агітував за створення так званої «Новоросії» та підбурював українських військовослужбовців до антидержавних насильницьких дій.

Під час огляду комп’ютерної техніки пропагандиста правоохоронці виявили матеріали, які містять докази його протиправної діяльності, повідомляє офіційний сайт СБУ.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

За фактом тривають слідчі дії.

Джерело: