У Сумах розкрили напад на поліцейського і нацгвардійця

У Сумське управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація про те, що невідомі напали на поліцейського і військовослужбовця Національної гвардії України. За фактом події слідчі Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області почали кримінальне провадження за ч.2 ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що 33-річний патрульний і 32-річний гвардієць, повертаючись додому вночі, стали жертвою грабіжників. Зловмисники завдали їм удари по голові та тулубу. Коли правоохоронці виявилися на землі, нападники забрали у них мобільні телефони та сумку. Старшого сержанта поліції і старшого солдата НГУ доставили до медичного закладу зі струсом мозку, тупими травмами живота, переломами та забоями.

Правоохоронці провели ряд оперативно-розшукових заходів і встановили особи нападників. Ними виявилися 21 та 25-річні місцеві жителі, які раніше вже мали проблеми з законом.

Працівники внутрішньої безпеки НПУ, карного розшуку та слідчі поліції Сумщини, при фізичної підтримки бійців корду, під процесуальним керівництвом Сумської місцевої прокуратури провели санкціоновані обшуки за місцем проживання підозрюваних. Під час заходів виявили та вилучили банківські картки, грошові кошти, документи, годинник і зброю. Крім того, вилучили вкрадену у поліцейського картку-заступник, бронежилети, мобільні телефони, сім-карти, комп’ютерну техніку, а також два прилади для злому сигналізації автомобіля.

Нападникам вже оголошено про підозру за ч. 2 ст. 186 КК. За вчинене їм загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Також правоохоронці перевіряють фігурантів на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Джерело: