У Сумах радикали вимагають від бізнесмена 25 тис. доларів

Як ми повідомляли, в Сумах представники однієї з радикальних організацій, прикриваючись патріотичними мотивами, двічі змалювали паркан будинку сім’ї місцевого підприємця Романа Чванкін. Це сталося 1 і 17 липня. Також вони кинули у двір будинку димову шашку.

Прибула на місце події поліція, хоч і прийняла заяву від підприємця, але лише розвела руками, оскільки немає ні свідків, ні відеозапису, які б допомогли встановити причетність конкретних осіб.

Одночасно з цими подіями в соцмережі представники все тієї ж радикальної організації заявили, що Роман Чванкін самовільно захопив частину військового полігону, тому він – «окупант». Використовувалися також висловлювання типу «Чванкін – агент Кремля» та інші подібного роду. Точно такі ж були залишені на паркані навколо території домоволодіння бізнесмена. При тому що тема ділянки в 1,3 га, який розташований на території Стецковского сільради (поруч з с. Радьківка) і який не дає спокою активістам, піднімалася неодноразово. Вже доведено в судах, що Чванкін придбав цю ділянку в 2010 році і у нього є рішення сесії місцевої ради та Сумської райдержадміністрації, в Держслужбі Геокадастр були отримані акти на землю.

Примітно, що перед акціями, які супроводжуються обрісовиваніем зборів і звинуваченнями в сепаратизмі, в прокуратурі заявили, що ділянка була отримана незаконно, після чого було зроблено позов до суду. Але доводів прокуратури для суду виявилося недостатньо: рішення Феміди – на користь Чванкін. Прокуратурі вдалося лише домогтися демонтажу частини огорожі, перекривають грунтову дорогу, якою користувалися місцеві жителі.

За словами Романа Чванкін, історія з землею – лише прикриття. Насправді від нього хочуть отримати 25000 доларів. Нібито приходив представник і пропонував закінчити всі мирно, але Чванкін відмовився.

Коли ми озвучили в соцмережі, що збираємося висвітлювати дану тему, в той же день в будинку матері Чванкін були розбиті стекла. Під вікном у кімнаті в цей час спала дитина, і осколки полетіли прямо на нього. Дивом він не був травмований. У поліцію було написано чергове звернення. Такі ж звернення, за словами підприємця, були написані в СБУ і прокуратуру в Сумській області.

Ми звернулися в ГУНП в Сумській області за коментарем. Спочатку нам повідомили, що підприємець тільки один раз подзвонив на лінію «102». Але потім все ж знайшли його друга заява, перевірку за яким доручили провести дільничного. Правоохоронці заявляють, що немає можливості встановити конкретних людей, які причетні до правопорушення, тому за першим заявою підприємця вже є відмовний матеріал.

Судячи з усього, історія на цьому не закінчиться. Але створюється враження, що правоохоронці мало не покривають правопорушників, а самі активісти діють в інтересах людей в формі …

Джерело: