У Сумах посилять перевірки на дотримання правил карантину

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО розпорядився збільшити кількість мобільних груп з контролю за дотриманням вимог чинного законодавства України щодо запроваджених карантинних заходів на працюючих об’єктах у кількості мінімум до 30 з метою посилення перевірок у закладах громадського харчування та у громадському транспорті. Доручення надійшло заступнику очільника Сум Максиму ГАЛИЦЬКОМУ.

За інформацією спеціалістів відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів такі заходи необхідні у зв’язку зі збільшенням кількості скарг щодо реалізації алкоголю у нічний час. Водночас серед позитивних моментів, фахівці структурного підрозділу відзначили, що заклади ресторанного типу після 24:00 не працюють, таким чином не порушуючи протиепідемічні вимоги, введені на території Сумської міської тергромади.

Разом із тим, відділом транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг спільно з працівниками поліції також здійснено ряд перевірок підприємств, що обслуговують маршрути міста, на дотримання маскового режиму водіями та перевезення пасажирів в межах місць для сидіння. Крім того, було зафіксовано ґрунтовну дезінфекцію міського пасажирського транспорту, приватними перевізниками – на кінцевих зупинках, а комунальними – на території підприємства.

Так, з початку запровадження карантину сумським міським відділом поліції було складено 152 адміністративних протоколи (з яких на 11 осіб складено штраф на загальну суму 187 тис. грн) та управлінням патрульної поліції – 158 за порушення запроваджених карантинних заходів. З них 15 складено на перевізників (загалом перевіряли 345 одиниць пасажирського транспорту на 30 маршрутах). Також за участі представників ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області та місцевого самоврядування складено 72 адміністративних матеріали за порушення санітарних норм.

Окрім посилення перевірок на дотримання карантину на працюючих об’єктах, керманич обласного центру також наказав відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг опрацювати питання введення додаткових тролейбусних маршрутів сполученням вул. Героїв Крут – Аеропорт.

До завдань, обов’язкових до виконання також увійшли – контроль за графіком руху тролейбусних маршрутів № 7 та № 3, а також корективи графіку руху тролейбусу № 15. Останні необхідні для зручності та комфорту людей, які приїжджають до Сум приміським потягом.

Джерело: