У Сумах Петропавлівський храм відзначив престольне свято

12 липня, в Неділю п’яту після П’ятидесятниці, митрополит Сумський і Охтирський Євлогій очолив Божественну літургію у одному з історичних храмів Сум, що розташований на старому міському кладовищі — Петропавлівському.

Сумському Преосвященному співслужили клірики Сум. Проповідь Його Високопреосвященства була присвячена Євангельському читанню недільного дня. Численні богомольці прибули для спільної участі у богослужінні, пише Православна Сумщина.

Після завершення Божественної літургії відбулася хресна хода довкола храму із читанням Євангелія. Були проголошені многоліття. Владика Євлогій тепло привітав настоятеля, клір та усіх парафіян із престольним святом, а також благословив усіх присутніх образом чудотворної Касперівської ікони Божої Матері, яку з нагоди свята було привезено для молитвоного вшанування віруючих.

Настоятель Петропавлівської церковної громади протоієрей Миколай Голик висловив подяку та привітав Владику і усіх присутніх із святом. Для гостей була приготована святкова трапеза.

Джерело: