У Сумах п’яний водій спочатку тікав від патрульних, а потім вдавав із себе пасажира

На вулиці Сергія Табали патрульні роти тактико-оперативного реагування виявили автомобіль Opel Astra, водій якого рухався з порушенням правил дорожнього руху. Охоронці порядку подали сигнал про зупинку транспортного засобу, та керманич його проігнорував. Навпаки, він продовжив рух, збільшив свою швидкість та намагався відірватися від поліцейських. Патрульні переслідували водія вулицями Паркова, Серпнева, Марка Вовчка, Нижньосироватська, Балацького, аж поки на вулиці Менделєєва кермувальник сам не зупинився.

Спершу інспектори подумали, що чоловік усвідомив свої нерозумні дії. Аж ні. Після того, як легковик зупинився, водій швидко пересів на пасажирське сидіння та вдавав, що й зовсім не керував легковиком.

Причина такої поведінки та небажання визнавати себе водієм не вирізняється сильною оригінальністю — керманич мав ознаки сильного алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на місці та в закладі охорони здоров’я 30-річний водій у присутності свідків категорично відмовився. Патрульні склали на нього адміністративні матеріали за ст. 122–2 (Невиконання водіями вимог про зупинку) та ч. 1 ст. 130 (Відмова від проходження огляду на стан сп’яніння особою, яка керувала з ознаками сп’яніння) КУпАП.

На щастя, ні водій, ні пасажири, які були разом із ним в автомобілі, ні просто пересічні громадяни не постраждали. Але ж могло статися все, що завгодно.

Джерело: