У Сумах п’яний водій пропонував патрульним хабар

Патрулюючи вулицю Привокзальну, інспектори зупинили автомобіль Renault Dokker, водій якого рухався з порушенням правил дорожнього руху. Повідомивши причину зупинки, вартові порядку зрозуміли, що 40-річний водій має ознаки алкогольного сп’яніння.

Керманич у присутності свідків категорично відмовився проходити огляд на місці зупинки, але забажав зробити це в закладі охорони здоров’я. Однак у самій лікарні чоловік також відмовився проходити огляд. Натомість він почав пропонувати охоронцям порядку вирішити питання про непритягнення його до адміністративної відповідальності. 5000 гривень — саме стільки водій транспортного засобу запропонував патрульним. Інспектори попередили чоловіка про відповідальність, але він не зважав та наполягав на своєму.
За фактом пропозиції неправомірної вигоди патрульні викликали слідчо-оперативну групу Сумського відділу поліції. Слідчими розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

Не обійшлося й без адміністративного матеріалу. За відмову від проходження огляду на стан сп’яніння на керманича інспектори склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП та відсторонили його від керування.

Джерело: