У Сумах обіцяють пустити маршрутки на Баси

Сумчани знову засипають мерію скаргами на транспортне сполучення з Басами. Як відомо, район Басів, де розташовані, в тому числі, медінститут СумДУ і обласний перинатальний центр, обслуговують тільки комунальні автобуси КП «Електроавтотранс» за трьома маршрутами — №59а Баси-Центр, №59 Веретенівка-Баси і №58а Тополянская-Ювілейна, пише ВШ.

Скарги на проблеми з доїздом в цей район були завжди. А тепер, в період адаптивного карантину, коли в громадському транспорті дозволено перевозити тільки сидячих пасажирів, ситуація сильно погіршилася. Адже комунальні автобуси дотримуються правил і беруть пасажирів виключно на сидячі місця, а це — в два-три рази менше, ніж зазвичай. Тому дістатися на Баси (якщо тільки ви не сіли десь в центрі) стало реальною проблемою.

Це питання обговорювалося на нараді в мерії 20 липня. Вислухавши доповідь відділу транспорту, мер Олександр Лисенко доручив укласти тимчасовий договір (поки — на два місяці) з яким-небудь приватним перевізником, який погодиться обслуговувати район Басів на період карантину, з дотриманням карантинних обмежень по кількості пасажирів.

Як скоро відділу транспорту вдасться знайти такого перевізника (і чи вдасться взагалі) — поки невідомо.

Джерело: