У Сумах недобуд біля школи несе загрозу здоров’ю та життю дітей

Минулого тижня УКБ Сумської міськради звернувся до департаменту ресурсних платежів з проханням ініціювати перед депутатським корпусом питання про прийняття в комунальну власність міста недобудованого окремого будинку басейну 29-ї школи, що на вул. Заливний, 25, в Сумах. Після цього місто зможе виділити кошти на демонтаж басейну.

Треба сказати, що міська влада вже кілька років не може вирішити, що робити з цим небезпечним недостроем. Він простояв вже більше 30 років (будувався в 80-х роках разом зі школою) і сьогодні в буквальному сенсі слова тріщить по швах – в ньому утворилися величезні тріщини, і він в будь-який момент може обвалитися.

У департаменті ресурсних платежів вважають, що на сьогодні недобуд басейну 29-ї школи несе реальну загрозу здоров’ю та життю дітей, оскільки знаходиться в безпосередній близькості від будівлі школи, на стадіоні, де в теплу пору року проводяться уроки фізкультури. Всупереч усім заборонам, навколо нього весь час крутяться діти, і, незважаючи на всі зусилля адміністрації школи у вигляді забитих дошками вікон і дверей, в недобудові періодично селяться бомжі, безпритульні коти і собаки та інші «постояльці».

Проект рішення про прийняття недобудови в комвласності департамент вже підготував. А щоб не втрачати часу, директор департаменту Юрій Клименко відразу ж звернувся і на планово-бюджетну комісію міськради з проханням терміново виділити гроші на демонтаж недобудови, щоб провести роботи до початку навчального року.

Правда, в таку оперативність віриться насилу. Адже, як це не дивно, але, за словами начальника УКБ Віталія Шилова, демонтувати будівлю – зовсім не так просто, як може здатися на перший погляд, а іноді – навіть складніше, ніж побудувати нове. У будь-якому випадку для цього спочатку доведеться розробляти проект. І потім, складно навіть припустити, у скільки можуть обійтися роботи по демонтажу недобудови, якщо в 2018 році УКБ просив 200 тис. Грн. на одну тільки проектно-кошторисну документацію по цьому об’єкту.

Але навіть якщо станеться диво і міськрада виділить гроші найближчим часом, ясно, що демонтувати злощасний недобуд до 1 вересня ніяк не вийде. Сумнівно також, щоб хтось наважився проводити такі небезпечні роботи в безпосередній близькості від школи під час навчального року. Так що найоптимістичніший прогноз – літо 2021-го. Якщо, звичайно, на той час в оновленому після виборів Сумській міськраді ще буде комусь справу до якогось там недобудови …

Джерело: