У Сумах не відкриються три оздоровчі табори

У Сумах рятувальники перевірили оздоровчі дитячі табори. Три з них працювати цього літа не будуть. Про це сказав начальник сектору управління ДСНС у Сумській області Артем Ніколаєнко.

За результатами перевірки керівники закладів отримали рекомендації щодо протипожежного захисту і терміни їх впровадження.

«У ході перевірок встановлено, що 3 табори — «Чайка», «Зоряний» КП «Шляхрембуд» та «Зоряний» ПАТ «Сумихімпром», враховуючи санепідемситуацію, оздоровчу кампанію проводити не будуть», — сказав Ніколаєнко.

Один з таборів, який планує відкритися, якщо буде відповідне рішення Уряду, — «Орлятко» ПАТ «Сумбуд». Тут готові розмістити гостей у 3-ох корпусах, один із яких — триповерховий, передає «Суспільне».

За словами директора закладу, Олександра Кулика, зможуть прийняти 250 дітей за 1 зміну:

«Ми будемо працювати обов’язково, як вирішить Кабмін. Стосовно того, що це невигідно — так, це не вигідно. Але батьки телефонують і кажуть — заберіть наших дітей, бо вже на стелю скоро будемо лізти від них. Ми розуміємо, що це соціально необхідна дія, котру треба всяким чином впроваджувати в життя. З 1 серпня, якщо Бог дасть, і Кабмін то будемо працювати».

Загалом по області, за інформацією обласного департаменту соцзахисту, — 34 табори.

«Ми допустили 16 таборів. Відкриватися на 1 місяць чи на зміну зі сторони директорів таборів було сказано, що немає економічного ефекту. Гроші були передбачені, спочатку були передбачено 9 млн, потім 6. Коли Уряд остаточно вирішив, що в цьому році оздоровча кампанія не відбудеться, кошти були рішенням сесії зняті і передані на закупку медичного обладнання», — розповів начальник депаратаменту Михайло Дубровський.

Джерело: