У Сумах на крісло мера мітить чиновник, якому вже мало влади у райраді

25 жовтня сумчани обиратимуть нового очільника Сум. Поборотися за це крісло з чинним мером Олександром Лисенком зібрались десятеро кандидатів. Сьогодні розповідаємо про одного із них – Вадима Акпєрова, який нині працює на посаді голови Сумської райради та очолює обласну організацію політичної партії “Європейська солідарність».

Це – його перша спроба взяти місто під свій контроль, пише azimuth.sumy.ua.У свої 32 роки Вадим Акпєров умудрився побудувати непогану кар’єру. Був заступником генерального директора з маркетингу “Сумиоблагролісу”, в. о. директора “Сумського державного селекційного центру”. Працював три роки головою Сумської райради (2015-2018). У 2018 році став заступником голови ОДА, через пів року – першим заступником.

Кажуть, що в історію можна увійти, а можна вляпатися. Акпєров за усі роки своєї «роботи» жодного разу так і не увійшов в історію ані Сум, ані області, зокрема.

З чим же прийшов на вибори-2020? За декларацією-2019 – живе на одну заробітну плату та, як виявилося, немає нерухомості, принаймні офіційної. Чиновник показав лише четверту частину квартири у Сумах (площею 83,56 кв. м.) та квартиру (площею 31,8 кв. м.), де проживає.

Все інше майно – дачний будинок у Великій Чернеччині, що у Сумському районі, та земельну ділянку на 4 сотки – у власності дружини Олесі Акпєрової. Вона ж офіційно володіє HYUNDAY SONATA 2011 року випуску та половиною від загального капіталу ТОВ «Медторг Суми».

За минулий рік Вадим Акпєров отримав понад 44 тис. грн доходу від надання майна в оренду НВП ТОВ «Еко-центр», майже 78 тис. грн зарплати у Сумській райраді та понад 436 тис. грн зарплати у Сумській ОДА. Також Акпєров продав у грудні 2019 року автомобіль за 50 тис. грн. З готівки має 40 тис. доларів, дружина –  150 тис. грн.

Цікаво, що Акпєров не вказав жодної копійки від підприємницької діяльності дружини, зазначивши лише отримання державної допомоги по народженню дитини – 18 335 грн.

Додамо, що за більшістю соціологічних опитувань, які були проведені у місті, Акпєров не є лідером електоральних симпатій та не може похвалитися стійкими позиціями. Навіщо ж «ЄС» виставляє непрохідного кандидата?..

Нагадаємо, що під час минулих парламентських виборів, на яких Вадим Акперов балотувався в нардепи по 158 округу (частина Сум, Сумський, Білопільський та Краснопільський райони), його обвинувачували у використанні адмінресурсу.

Також нещодавно стало відомо, що екснардеп Олег Медуниця, який зібрався в депутати облради від «ЄС», купив Вадима Акпєрова та Дмитра Лантушенка. Сенсаційне зізнання він зробив Фейсбуці.