У Сумах — конфлікт за землю між мешканцями багатоповерхівок і власником приватної садиби

Вчора, 3 вересня, у дворі будинків на вулиці Рибалка,8 і 10 та Новомістенської, 12 зібралося близько 30 сумчан. Це мешканці багатоповерхівок, які хочуть, щоб у їхньому дворі встановили спортивний дитячий майданчик. Натомість на цю ділянку претендують власники сусідньої приватної садиби, пише sumy.today.

Мешканці стверджують, що вчора вдень спірну земельну ділянку розчистили комунальники з метою підготовки її для встановлення дитячого спортивного майданчику. Після сімнадцятої, коли роботи з розчищення спірної ділянки завершилися, на місце прибув грейдер, який найняли їхні опоненти. І ця техніка почала працювати, аби не допустити встановлення спортивного майданчику. На місце події прибули поліція та кілька депутатів Сумської міськради. Останні стверджують, що ця ділянка належить громаді міста. Однак у опонентів — своя правда.

Сергій Тур, який назвався представником власниці майна, де хочуть побудувати дитячий спортмайданчик, коментує конфлікт так. «Власниця майна на цій ділянці по Новомістенській, 12 Людмила Шишиморова придбала його ще у 2010 році. Це було майно насосної станції. Із 2018 року вона хоче оформити цю земельну ділянку, на якій — її майно. Але міська рада бездіє. І той паркан, який знесли за рішенням виконкому, належав їй із часу купівлі майна. Щодо нього вже подана заява до поліції. А за цю земельну ділянку власниця вже звернулася до суду».

За даними реєстру Судової влади України, у своєму позові Людмила Шишиморова просить скасувати Державну реєстрацію за Сумською міською радою цієї спірної земельної ділянки та зобов`язати Головне управління Держгеокадастру у Сумській області внести відповідні зміни до Державного земельного кадастру. Сумський окружний адмінсуд призначив розгляд цієї справи на 8 вересня.

Щодо техніки, яка вчора там працювала, Сергій Тур пояснив, що сам найняв грейдер для розчищення фундаменту, щоб сфотографувати його  для суду.

Департамент інфраструктури міста Сумської міської ради має надати офіційні коментарі стосовно правомірності робіт на спірній земельній ділянці та ситуації зі встановленням спортивного дитячого майданчика.

http://sumy.today/media/k2/videos/7899.mp4?_=2

Джерело: