У Сумах автовокзал поновив продаж квитків

Сумський автовокзал поновив роботу після невеликої перерви, пов’язаної з “червоною” каратинною зоною.

Через карантин пасажирів стало менше, розповів водій Сергій Коновалов, який готувався до рейсу на Краснопілля: “Возимо тільки по містах. Ну, немає людей, не набираємо. Є 22 сидячих місця, а везеш 15 або 10”.

На вході до автовокзалу всім вимірюють температуру тіла. Аби дотримуватись соціальної дистанції у черзі за квитками, на підлозі є позначки.

Замість трьох або чотирьох кас, які працювали до “червоної” зони в Сумах і обмеження роботи автовокзалу, сьогодні, 20 жовтня, відкрита одна, через невелику кількість пасажирів. Всередину автобусів пасажирів пускають тільки в масках, передає «Суспільне».

“Міжміські та міжобласні рейси були під забороною посадки, тому вони тільки відправлялися. Відправлялися без пасажирів. Водій на пероні пасажирів не саджав. Якщо він брав десь на шляху, ну він мав право брати за містом, якщо брав по місту, то це уже не до нас питання. На автовокзалі посадки пасажирів на заборонені і рейси не здійснювалися”, – розповів начальник автовокзалу Олександр Шпак.

З 14-го жовтня автовокзал припинив посадку пасажирів, а також продаж квитків на обласні та приміські рейси. Через два дні, з 16 жовтня, автовокзал поновив продаж квитків та посадку пасажирів на приміські рейси. Повноцінно він запрацював відсьогодні – 20 жовтня.

За словами директора автовокзалу, кількість пасажирів зменшилася вдвічі.

15-го жовтня на онлайн-засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі голів обласних державних адміністрацій була прийнята пропозиція до 15-го пункту постанови 641 Кабінету Міністрів від голови сумської ОДА про те, щоб дозволити здійснення приміських, міських, міжміських та міжобласних перевезень. Про це розповів директор департаменту цивільного захисту Сумської ОДА Олександр Милаш.

“Автовокзали повинні працювати, тому що люди не можуть дістатись до до роботи, бо у нас місто повинне працювати. А хаотично якщо б в маршрутки сідали люди десь за територією міста Суми, це був би безлад і неконтрольована ситуація, і ще було б гірше”, – сказав Милаш.

Джерело: