У ССК “Ярославна” заради безпеки відмовилися від обробітку 2000 гектарів землі

Цієї весни сільськогосподарський кооператив «Ярославна» активно займається посівною кампанією, але через війну вимушено зменшив площі під зерновими. Таке рішення у компанії, заснованій Валерієм Волковим,  прийняли виважено, адже землі, що знаходяться впритул до кордону з Російською Федерацією, ризикують потрапити під обстріли, під час яких можуть постраждати і люди, і техніка. До того ж, враховувалася і мінна небезпека, через що деякі аграрії Сумщини вже понесли втрати.

«Цьогорічна посівна для ССК “Ярославна” не обійшлася без втрат. Так, через військові дії, компанія змушена була залишити незасіяними 2000 гектар землі, які знаходяться на кордоні із Російською Федерацією. Таким чином, ми потурбувалися про наших співробітників, для яких була загроза потрапити під стрілковий чи артилерійський вогонь, або наїхати на міни – життя та здоров’я жителів громади для нас важливіше, ніж втрачені прибутки із необробленої землі.

Загальна ж площа посівних цього року склала близько 7500 гектар. Перевагу надали таким зерновим культурам як пшениця, кукурудза та сонях. Також є посівні площі і з просом.

Незважаючи на напружену ситуацію і в країні, і в Путивльській громаді, у ССК “Ярославна” змогли витримати під час посівної всі необхідні технології, забезпечити гарний посівний матеріал та мінеральні добрива. Тому, сподіваємося, що отримаємо гарний врожай, а наша громада – фінансову підтримку від наших податків», – йдеться у повідомленні компанії у Фейсбуці.

Нагадаємо, у ССК «Ярославна» інвестували у потужний автопарк зерновозів – 14 великогабаритних вантажівок та 16 причепів, що вирішують питання транспортування та продажу зерна на зовнішньому ринку. Більше того, аби мати повну автономію  з транспортом, компанія облаштувала власну СТО для обслуговування фур, на якій працюють місцеві спеціалісти з Путивльської громади, які пройшли відповідне навчання і можуть виконувати весь спектр технічних робіт.