У ССК «Ярославна» попри складнощі війни облаштовують власну АЗС

Незважаючи на виклики, які диктує війна в Україні, сільськогосподарський кооператив «Ярославна» продовжує розвиватися та інвестувати у автономність. Підприємство вже має потужний парк зерновозів, що дозволяє не підлаштовуватися під транспортні компанії та здійснювати перевезення вантажів за кордон, зробило станцію для технічного обслуговування придбаних вантажівок, де працюють досвідчені майстри з Путивльської громади,  а тепер на її базі ще й облаштовує  автозаправну станцію, аби у будь-який час мати пальне для власного транспорту. Усе це зміцнює незалежність ССК «Ярославна» від зовнішніх чинників воєнного часу і, разом з тим, дозволяє додатково підтримувати Путивльщину податками та створенням робочих місць.

«ССК “Ярославна” продовжує робити інвестиції у свій розвиток, створюючи таким чином не лише додаткову вартість до своєї продукції, а й нові робочі місця та збільшуючи допомогу Путивльщині.

Так, на базі обслуговування нашої техніки почали облаштування автозаправної станції. Особливо гостро це питання повстало після придбання нашою компанією минулого року цілого парку зерновозів – 14 фур марки DAF та 16 алюмінієвих 55+-кубових причепів.

Звичайно, ми б могли користуватися загальними автозаправними станціями, що розташовані, у тому числі, й у Путивлі. Але з одного боку, це б призвело до здорожчання логістичних витрат, а з іншого – призводило б до системного дефіциту пального на заправках у Путивлі, адже після заправки такої кількості фур його б просто не лишилося. Якщо ж враховувати, що у військовий час зробити вчасну доставку пального інколи не можливо, та ще й у наш прикордонний район – то будівництво власної заправки, саме той шлях, який допоможе не тільки розв’язати ряд економічних проблем, а й мати на Путивльщині певний додатковий резерв пального.

Але не обійшлося і без певних неприємностей, які ми зараз намагаємося активно вирішити. Компанія-підрядник зараз відмовляється продовжити будівництво заправки, бо наше підприємство знаходиться біля російського кордону. Ми не покладаємо надії, що все ж вдасться про все домовитися і роботи будуть виконані у повному обсязі», – ідеться у повідомленні ССК «Ярославна» у Фейсбуці.

Нагадаємо, цієї весни у сільськогосподарському кооперативі «Ярославна» заради безпеки відмовилися від обробітку 2000 гектарів землі. Таке рішення у компанії, заснованій Валерієм Волковим,  прийняли виважено, адже землі, що знаходяться впритул до російського кордону, ризикують потрапити під обстріли, під час яких можуть постраждати і люди, і техніка.

Також зауважимо, ССК «Ярославна» уже другий рік поспіль є найбільшим платником податків у Путивльській громаді. Минулого року компанія сплатила до місцевого бюджету більше, ніж  усі працюючі підприємства Путивльщини – 8609,2 тисяч гривень. Це результат політики соціальної відповідального бізнесу, якого дотримується «Ярославна» попри складні обставини сьогодення.