У Шостці прийнято рішення щодо карантину

Сьогодні, 26 червня, у Шостці відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорювалися епідемічна ситуація в райцентрі та карантинні обмеження.

Було повідомлено, що COVID-19 підозрюють у жительки Шостки, яка приїхала з Сум (вона їхала на автобусі). За інформацією завідуючої міськрайонним відділом Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Ірини Хаміцевич, вчора ІФА-тест дав позитивний результат, але клінічних проявів у пацієнтки немає. Буде проведено ПЛР-дослідження. Тільки воно може підтвердити COVID-19, передає shostka.info.

«Всі інші тестування не є такими, на підставі якіх ставитися цею діагноз», — підкреслила Ірина Хаміцевіч.

У Шостці працюватимуть мобільні групи у складі правоохоронців, працівників Держпродспоживслужби та ін. Для моніторингу дотримання суб’єктами господарювання карантинних обмежень.

Згідно з рішенням комісії ТБЧС, на території Шосткинської об’єднаної територіальної громади в період карантину заборонено перебування громадян без захисних масок в громадських місцях, громадських будівлях, закладах торгівлі, на ринках, в громадському транспорті … Заборонено відвідування освітніх установ (крім дитсадків) в групах більше 10 чоловік. Виняток становить участь в ЗНО, єдиному вступному іспиті тощо.

Поки заборонена діяльність дитячих оздоровчих закладів. Забороняється проведення масових культурних, культурно-розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів, діяльність музеїв, театрів, історико-культурних заповідників за участю більш ніж 1 чол. на 5 кв. метрів площі будівлі або території на відкритих майданчиках.

Пасажирів у громадському транспорті можна перевозити в кількості, яка не перевищує місць для сидіння.

Забороняється перебувати на вулиці без документів, що засвідчують особу. Не можна залишати місце самоізоляції. Заборонено відвідування установ соціального захисту, де тимчасово або постійно проживають громадяни похилого віку, люди з інвалідністю.

Суб’єктам господарювання рекомендовано на період дії карантину внести, в разі необхідності, зміни в режим роботи, щоб встановити початок робочого дня з 9.00, 10.00 або пізніше. Також рекомендується обмежити час роботи закладів громадського харчування, розважальних закладів до 22.00.

Джерело: