У Шостці не всі пацієнти стаціонару зможуть проголосувати на місцевих виборах

Хворі, які поступили або поступлять на стаціонар Шосткинської Центральної районної лікарні упродовж цього тижня, не зможуть взяти участь у голосуванні на спеціальній виборчій дільниці, розташованої в приміщенні ЦРЛ. Пов’язане це зі змінами у Виборчому кодексі України. Про це розповів головний лікар Шосткинської ЦРЛ Олег Штогрин.

«Раніше остаточні списки хворих у Шосткинській ЦРЛ подавали до відділу ведення Державного реєстру виборців за три доби до виборів. Тепер це потрібно робити за 10 днів. «Відтак, усі хворі, які поступлять до нас на цьому тижні, фактично не зможуть проголосувати», — пояснив Олег Штогрин.

Виключення складатимуть лише люди, стан здоров’я яких дозволить відпустити їх додому, передає shostkanews.city.

Директор «Шосткинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги» Олександр Жук роз’яснив, яким чином голосуватимуть контактні особи та хворі на COVID-19. «23-го жовтня до 20-00 години вони повинні звернутися на свої виборчі дільниці із заявою та надати медичну довідку. Втім, якої вона повинна бути форми – допоки невідомо», — сказав він. Варто зазначити, що до людей, які перебувають на самоізоляції з підозрою чи захворюванням на COVID-19, приїжджатиме виїзна виборча комісія.