У Середино-Будському районі послабили карантин

Сьогодні голова Середино-Будської районної державної адміністрації, голова районної комісії з питань ТЕБ та НС Віктор ГУБЕНКО разом із членами комісії обговорювали стан контролю та виконання карантинних обмежень в районі.

Головний лікар КНП «Середино-Будська центральна районна лікарня» Вікторія Муляр зазначила, що станом на 10.08.2020 зареєстровано 21 випадок захворювання серед мешканців Середино-Будського району, з яких одужало 6 осіб, та упродовж останнього тижня інших випадків захворюваності не виявлено.

У зв’язку зі стабілізацією ситуації та в подальшому локалізації осередків та попередження нових випадків захворювань серед населення району на період дії карантину комісія прийняла наступні рішення:

1. Відновити з 11.08.2020 рух приміського та міжміського громадського транспорту через населені пункти Середино-Будського району, за маршрутами: «м.Середина-Буда-с.Журавка», «м.Середина-Буда-с.Нововасилівка», «м.Середина-Буда-с.Пигарівка», «м.Середина-Буда-с.Рожковичі», «м.Шостка-с.Очкине», «м.Шостка-с.Нововасилівка», «м. Середина-Буда-м.Шостка через с.Уралове», а також відновити рух міжміського громадського транспорту за маршрутом «м. Суми-смт Зноб-Новгородське» з кінцевою зупинкою в смт Зноб-Новгородське.

2. Головному лікарю КНП «Середино-Будська центральна районна лікарня» Муляр В.В відновити проведення у закладі профілактичних медичних оглядів населення.

3. З 17.08.2020 відновити роботу закладів дошкільної освіти (дитячих садків), у зв’язку з чим Ямпільському міжрайонному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області провести консультації та надати роз’яснення працівникам дошкільних навчальних закладів (дитячих садків) щодо здійснення протиепідемічних норм, заходів та обмежень та рекомендувати їм пройти тестування методом ІФА.

4. Головам міської, селищної, сільських рад, органам державної влади, керівникам установ, організацій, підприємств відновити приймання та обслуговування громадян, усі нарадчі заходи та засідання колегіальних і дорадчих органів з обов’язковим дотриманням дистанції та масочного режиму.

5. КНП «Середино-Будська ЦРЛ», КНП «Середино-Будська АЗПСМ», КНП «Зноб-Новгородська АЗПСМ» , Ямпільському міжрайонному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, Середино-Будському відділенню поліції Шосткинського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Сумській області, керівникам установ, організацій та підприємств продовжувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення з питань профілактики коронавірусної інфекції через місцеві засоби масової інформації, соціальні мережі, офіційні сайти установ та співбесіди.

6. Головам міської, селищної, сільських рад посилити контроль за особами, що приїжджають з інших міст та країн, постійно проводити роботу щодо роз’яснення серед населення простих правил з профілактики COVID-19, а саме необхідності використання масок, які прикривають рот та ніс, в тому числі виготовлених самостійно, дотримання соціальної дистанції, необхідності постійного миття рук з милом та використання антисептиків для обробки рук, дотримання етикету кашлю,а при появі ознак респіраторних захворювань про необхідність звернення по телефону до сімейного лікаря.

7. Середино-Будському відділенню поліції Шосткинського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Сумській області припинити виїзди мобільної групи до населених пунктів Зноб-Новгородсьбкої ОТГ.

Джерело: