У Середино-Будському районі очікують результатів тестів на коронавірус 140 контактних осіб

Сьогодні, 3 серпня, у Середино-Будській районній державній адміністрації відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомила головний лікар «КНП Середино-Будська центральна районна лікарня» Вікторія Муляр, у Середино-Будському районі офіційно підтверджено 19 випадків COVID-19, в тому числі 3 особи по м.Середина-Буда та 16 по смт. Зноб-Новгородське, передає azimuth.sumy.ua.

«Наразі визначено коло контактних осіб – 140, в тому числі 19 осіб по м. Середина-Буда. Всі перебувають на самоізоляції. Всім проведено обстеження ПЛР. Офіційні результати очікуємо сьогодні ввечері», — зазначила Вікторія Муляр.

Голова райдержадміністрації Віктор Губенко акцентував на важливості дотримання протиепідемічних заходів:  «Важливо, щоб усі жителі району дотримувалися карантинних заходів, які чітко прописані й збалансовані. Це допоможе уникнути масових спалахів захворювання на COVID-19 й убезпечить населення від інфікування.

Через погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 ще зарано послаблювати карантинні заходи. Але, у зв’язку з необхідністю, 5 серпня заплановано вручення документів про загальну середню освіту випускникам загальноосвітньої школи № 2 з дотриманням усіх протиепідемічних норм».

За рішенням комісії всі карантинні заходи прийняті на попередніх засіданнях тривають. Що стосується громадського транспорту, то питання щодо відновлення перевезення пасажирів на період карантину на території Середино-Будського району буде розглянуто 10 серпня і залежатиме від результатів тестів на коронавірусну інфекцію.

Джерело: