У Путивлі вигадали розумний спосіб економити на опаленні

У Путивльській міській громаді твердим паливом опалюється більшість шкіл сільської місцевості, адмінбудівлі, медпункти, спорткомплекс та лікарня.

Загалом на цей сезон потреба в дровах складає 2700 кубометрів, з яких майже половину потребує котельня Путивльської міської лікарні.

Тож з початком весни тут чекати на офіційні закупівлі не стали, а “винайшли” спосіб, як забезпечити себе дешевшим паливом.

Міський голова Костянтин ГАВРИЛЬЧУК пояснює: «У громаді накопичилися заявки від жителів на видалення більш ніж 700 аварійних дерев. Тож ми організували роботу відділу ЖКГ таким чином, щоб зрізана деревина йшла на потреби опалення наших закладів. Витрачаємо лише на бензин і оплату праці спилювальників та за найнятий транспорт, щоб перевезти дрова».

За підрахунками, загальні витрати складають біля 400 грн. за кубометр. І це в той час, коли така ж деревина для закупівлі пропонується на рівні 1053 грн.

«Таким чином, при нашій потребі, ми економимо близько двох мільйонів гривень на рік, а це для нас дуже суттєво», – зазначає керівник громади й додає, що турбуючись про довкілля, навесні в громаді масово висадили 500 саджанців дуба, берези та клена. Молоді деревця прижилися, а відтак є впевненість, що зі швидкою Перемогою, вони нададуть ще більше затишку й комфорту жителям та гостям Путивльської громади.