У приміщенні колишнього сумського магазину затримали крадія

Коли в приміщенні колишнього магазину спрацювала сигналізація, виведена на центральний пульт поліції охорони, на місце події оперативно прибула чергова група реагування.

Правоохоронці помітили, як із воріт вискочив чоловік і кинувся геть. Вочевидь, втікач настільки хотів уникнути зустрічі з поліцією, що навіть покинув мішок зі здобиччю.

Проте, незважаючи на всі намагання незнайомця якнайшвидше зникнути, група реагування наздогнала «бігуна» і затримала.

Як виявилось згодом, затриманий – 35-річний раніше неодноразово судимий сумчанин. У травні нинішнього року він звільнився з закладу пенітенціарної системи на Харківщині, де відбував покарання за скоєння крадіжок.

Чоловік, примітивши непрацюючий об‘єкт, зірвав замок з воріт, проник до приміщення і виніс зварювальний апарат та дві кутошліфувальні машинки. Співробітники поліції охорони викликали на місце події слідчо-оперативну групу Сумського відділу поліції, яка задокументувала факт скоєння злочину і вилучила речові докази.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті, за крадіжку, поєднану з проникненням в приміщення, чи інше сховище, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Чоловіка затримано в порядку ст.208 КПК України. Наразі правоохоронці перевіряють зловмисника на причетність до інших подібних злочинів.

Джерело: