У Піщаному люди скаржаться на проблеми з транспортом

Жителі села Піщаного, що під Сумами, скаржаться на проблеми з транспортом. Кажуть, що дуже складно дістатися міста. Через карантин водії маршруток беруть тільки сидячих пасажирів, передає suspilne.media.

Село Піщане розташоване в кількох кілометрах від Сум, воно входить до Сумської територіальної громади. Тут мешкає близько 2 тисяч людей. Із обласним центром їх поєднує одна маршрутка – № 51.

«Виходиш на маршрутку вчасно, щоб потрапити вчасно на роботу, а маршрутка відсутня, або може поїхати раніше хвилин на 5-7, ніж повинна по розкладу. Наступна приїжджає хвилин через 30 і ти, звісно, не встигаєш на роботу», — розповідає мешканець Піщаного Дмитро Чехунов.

«Буває по два, і по три рейси підряд нема, а беруть тільки сидячих. А тепер студенти пішли, учні, а стоячих не беруть», — говорить місцева жителька Лілія Черненко.

В.о.старости Піщаного Володимир Мечик каже, що від маршруту на Піщане приватні перевізники відмовляються, тому що вважають його нерентабельним. І нинішній перевізник – єдиний, хто зголосився.

«В цьому році планували запустити декілька автобусів комунального транспорту. Але у зв’язку з тим, що на сьогодняшній день недовиконання бюджету йде, просто не закуплені ці маломісткі автобуси. У нас 70 % населення потребує транспортного сполучення. Зайнятих на місцевості в нас зовсім мало, більшість працює в місті, і навчається в місті», — розповідає Мечик.

Маршрут 51 «Піщане-Прокоф’єва» обслуговує підприємство «СНД Автотранс». Його директор Сергій Овсянко розповів, що на маршруті працює 5 машин постійно. Але, через карантин, люди не можуть сісти в маршрутку. І проблема з транспортом, за його словами, не тільки в Піщаному.

«Планую я у вересні місяці, ближче до жовтня, зробити внутрішній додатковий рейс десь 0 6.30 та після 17-ї, з ринку. В мене і так із-за цього маршруту водії не хочуть робить. Був у 21.20 і 21.40 раніше, а потім карантин, і в 21.40 з Піщаного нікого вже вивозити. І водії кажуть: ми тут працювати не будемо, тому що міські маршрутки о 20-й поставили і йдуть додому, а ми просидим до 11″, — розповідає Овсянко.

Конкурс, за яким «СНД Автотранс» працює на цьому маршруті, відбувся у березні 2018 року. Максимальна кількість машин, яка має на ньому працювати за договором – 6 одиниць. У системі моніторингу громадського транспорту на сайті Сумської міської ради 9 вересня впродовж дня на маршруті показує 3-4 машини.

Позицію начальника відділу транспорту міської ради Сергія Яковенка щодо того, чи можуть вони допомогти перевізнику вивозити людей з села, враховуючи що це єдине сполучення з містом, — Суспільне намагається дізнатись.

Джерело: