У Parimatch розкритикували рішення суду на користь РБК

Рішення Верховного Суду на користь холдингу РБК у справі про наклеп на компанію Parimatch є політично заангажованим. У компанії збираються оскаржувати рішення в європейських судах.

Оператор Parimatch не згоден з рішенням суду на користь РБК і апелюватиме до європейських судів

Компанія Parimatch, яка займається організацією азартних ігор, висловлює переконання, що рішення Касаційної палати Верховного суду у їхній справі проти медіа-групи РосБізнесКонсалтинг (РБК) було ухвалено під впливом політичного тиску. Вони заявляють про намір застосувати всі юридичні механізми для захисту своїх інтересів на європейському рівні.

«Вердикт, винесений 6 лютого 2024 року Верховним Судом, на нашу думку, несправедливо віддає перевагу РосБізнесКонсалтингу в ситуації, що стосується звинувачень на адресу власників прав Parimatch», – повідомляє гемблінговий оператор.

Parimatch збирається оскаржити цей вердикт, вважаючи його необґрунтованим, та довести свою правоту в європейських судових інстанціях.

Оператор критикує суд за ігнорування ключових моментів справи, включаючи аналіз звинувачень у наклепі та перевірку достовірності оскарженої інформації, а також за відсутність доказів з боку медіахолдингу під час всього процесу.

Крім того, у компанії нарікають на те, що Верховний Суд перебрав на себе невластиві повноваження.

«Нас турбує, що український суд взяв на себе роль тлумача законів інших держав, ігноруючи при цьому думки закордонних юридичних експертів, запропонованих нашими юристами», – зауважує Parimatch.

Компанія також висловлює невдоволення рішенням суду не брати до уваги очевидні факти, що реєстрація торгових марок або логотипів в РФ не означає ведення бізнесу в цій країні.

«Ми сприймаємо рішення касаційної інстанції як явно упереджене, політизоване та суперечне принципам українського законодавства. Це демонструє залежність та політичний вплив на судові рішення», – вважають у холдингу Parimatch.

Компанія чекає на офіційну публікацію тексту рішення для подальшого аналізу та підготовки коментарів.

«На підставі детального аналізу, який здійснять наші юридичні радники, ми розробимо стратегію захисту наших інтересів та репутації на міжнародному правовому полі», – підкреслюють у Parimatch.

Варто відзначити, що в березні 2023 року Рада національної безпеки та оборони України запровадила санкції проти Parimatch, які передбачали обмеження діяльності компанії на період у 50 років. Після цього, зіткнувшись із санкційними обмеженнями, оператор азартних ігор звернувся до Президента України Володимира Зеленського. У своєму листі Parimatch акцентувала увагу на своєму українському корінні, наголошуючи на тому, що компанія була заснована українцями та припиниласвою діяльність в Росії у березні 2022 року, незабаром після початку російської агресії проти України.

«Ми залишаємося відкритими для діалогу і готові надавати пояснення за запитами ЗМІ та правоохоронних органів, а також маємо намір активно захищати свої інтереси у юридичній сфері», – заявляли представники Parimatch, обґрунтовуючи своє звернення до глави держави.

На захист інтересів компанії на сайті Президента України було зареєстровано петицію з проханням скасувати санкції проти Parimatch. Після того, як петиція досягла потрібної кількості підтримки у 25 тисяч голосів, Президент Зеленський відгукнувся на звернення, доручивши голові українського уряду Денису Шмигалю провести детальне розслідування щодо законності запроваджених проти компанії санкцій та, в разі виявлення порушень, вжити належних заходів.