У осіб, що контактували з хворим ректором, коронавірусу не виявили

Про це сьогодні, 3 липня, на брифінгу в Сумській ОДА повідомив заступник директора Сумського обласного лабораторного центру Михайло Мацюк.

Як ми повідомляли, 25 червня стало відомо про те, що у ректора Сумського держуніверситету Анатолія Васильєва був лабораторно підтверджений коронавірус. Напередодні він брав участь у засіданні колегії ОДА, де, окрім 19 членів колегії, були ще представники департаментів ОДА, керівництво облради, мер Сум Олександр Лисенко. Усього було встановлено 39 контактних осіб, серед яких — 20 чиновників. Прес-служба вишу раніше повідомляла, що в сімейному колі ректора — у його дружини і дочки — COVID-19 не розпізнаний.

«Серед обстежених контактних осіб — нових випадків не зареєстровано, — уточнив Михайло Мацюк. — Все ж ми повинні пам’ятати, що інкубаційний період (14 днів) закінчується наступного тижня. Сьогодні всі контактні знаходяться під наглядом, при первинному обстеженні коронавірус у них не виявлений. По завершенні інкубаційного періоду вони пройдуть повторну діагностику, і тоді ми будемо бачити, як пройшов процес в оточенні цієї людини».

Джерело: