В Охтирці кандидат у мери привселюдно зганьбив пенсіонерку та довів до сліз

Жителька Охтирки Любов Тєлєжнікова, яка прийшла на зустріч до кандидата на посаду голови Охтирської ОТГ Павла Кузьменка, була вражена його хамством.

Ця повчальна історія почалася ще 4 роки тому, коли Любов Тєлєжнікова позичила гроші нинішнім членам партійної команди Павла Кузьменка. Дехто з них і сам нині балотується в депутати.

— Я, пенсіонерка, стала жертвою, на мій власний погляд, шахраїв – Олександра Бреня, Миколи Сопітька та Романа Бречка. Багато хто в нашому невеличкому місті знає цих людей. У 2016 році мій знайомий Роман разом зі своїми друзями вмовили мене дати їм в борг 3000 євро, на три місяці. Давили на жалість, бідкалися, що без цих грошей у них будуть великі проблеми. Я пішла їм назустріч, і з того часу проблеми в мене. Вже 4 роки мені доводиться буквально вимолювати повернення коштів. То віддавали хоч якісь частинки, а з 2018 року я від них не отримала ні копійки. На сьогодні вони винні мені 1900 євро, і в наш тяжкий час, мені, як пенсіонерці, цих грошей дуже не вистачає. Троє дорослих чоловіків ховаються від мене, мені доводиться шукати їх по всьому місту. Я вже не знаю, як вплинути на даних осіб. Після того, як я дізналася, що вони приймають участь у виборах від партії Сила і Честь, я намагалася поговорити з Павлом Петровичем Кузьменком, сподіваючись, що він допоможе. Але віз і нині там. Може, хоча б перед виборами моя розповідь вплине на «фігурантів» справи і вони нарешті повернуть мені борг. Крім того, маю надію, що моя заява в поліцію також принесе результат, — писала Любов Тєлєжнікова на своїй сторінці в соцмережі.

Але її надії на допомогу виявилися марними. Жінка двічі сходила на зустріч кандидата з виборцями, аби звернутися до нього особисто. Але замість елементарного співчуття, Павло Кузьменко, за словами пенсіонерки, жорстоко принизив її на очах у людей.

— У мене немає слів, аби висловити весь біль, який мені прийшлося пережити. Найприкріше, що допомоги чекати немає звідки, — розповіла Любов Тєлєжнікова. — В мене були сподівання, що зможе вплинути на ситуацію Павло Петрович Кузьменко, бо я дізналася, що хлопці, які не віддають мені гроші, в його команді балотуються в депутати. Я бачила про нього схвальні відгуки і пішла особисто з ним поговорити. Він справив на мене приємне враження, обіцяв допомогти, моя сім’я навіть збиралася підтримати його на виборах на мера. Але насправді, як виявилося, обіцянки Кузьменка мають мало спільного з діями. На наступній зустрічі він дозволив собі привселюдно глумитися з мого горя, хамив мені, принижував, підвищував голос і довів до сліз. А негідники, які видурили в мене гроші, були присутні при цьому і сміялися. Я зверталася по допомогу до Олександра Шнайдера, як до депутата, який усім допомагає. Але він не наважився втручатися в цю ситуацію і сказав, що за командою Кузьменка стоять непрості серйозні люди.

На кого ж тоді нам, охтирчанам сподіватися? Яким же мером буде Кузьменко, якщо вже зараз він дозволяє собі знущатися з літньої людини, яка прийшла просити допомоги? А що творитимуть при владі його помічники, які видурюють в простих людей гроші? А він захищає їх, а не людей. Зараз у мене залишається одна надія, на правоохоронні органи. Якщо немає совісті, може хоч поліцейських не наважаться ображати, як беззахисну пенсіонерку, — поділилася Любов Тєлєжнікова.

Нам вдалося зв’язатися з жінкою. Вона розповіла, що просила допомоги в команд одразу двох інших кандидатів. Один справді не наважився втручатися, а помічник другого — одразу їй відмовив у письмовій формі.

Аудіозапис розмови Любові Тєлєжнікової з боржниками – кандидатами в депутати Охтирської міськради

Друзі, в моєму житті виникла проблема, яка триває вже чотири роки. Всі способи по-людськи вийти з неї я давно вичерпала. Тому прийняла важке рішення надати цій темі розголосу, іншого виходу вже не бачу. Я, пенсіонерка, стала жертвою, на мій власний погляд, шахраїв – Олександра Бреня, Миколи Сопітька та Романа Бречка. Багато хто в нашому невеличкому місті знає цих людей. У 2016 році мій знайомий Роман разом зі своїми друзями вмовили мене дати їм в борг 3000 євро, на три місяці. Давили на жалість, бідкалися, що без цих грошей у них будуть великі проблеми. Я пішла їм назустріч, і з того часу проблеми в мене. Вже 4 роки мені доводиться буквально вимолювати повернення коштів. То віддавали хоч якісь частинки, а з 2018 року я від них не отримала ні копійки. На сьогодні вони винні мені 1900 євро, і в наш тяжкий час, мені, як пенсіонерці, цих грошей дуже не вистачає. Троє дорослих чоловіків ховаються від мене, мені доводиться шукати їх по всьому місту. Я вже не знаю, як вплинути на даних осіб. Після того, як я дізналася, що вони приймають участь у виборах від партії Сила і Честь, я намагалася поговорити з Павлом Петровичем Кузьменком, сподіваючись, що він допоможе. Але віз і нині там. Може, хоча б перед виборами моя розповідь вплине на «фігурантів» справи і вони нарешті повернуть мені борг. Крім того, маю надію, що моя заява в поліцію також принесе результат. Для інших охтирчан моя життєва історія нехай стане наукою.

Опубліковано Любов'ю Тележниковою Субота, 10 жовтня 2020 р.

Ухвала Охтирського міськрайонного суду щодо скарги Любові Тєлєжнікової

Джерело: