У Національному заповіднику на Сумщині браконьєри глушили рибу електрострумом

Співробітники Середино-Будського відділення поліції спільно з працівниками Національного природного парку «Деснянсько-Старогутський» виявили трьох рибалок, які займались незаконним виловом риби. Тепер чоловікам належить відповісти за свої дії у суді та відшкодувати завдані державі збитки. Про це повідомляє sts.sumy, пише agronews.ua.

Коли серединобудські поліцейські отримали повідомлення, що вночі троє осіб на території заповідника сітками та електровудками ловлять рибу.

Поліцейські разом з працівниками парку виїхали на місце події. І справді, в урочищі «Великі Боги» кілька місцевих жителів на човні займались браконьєрським промислом.

Чоловікам 44, 39 та 35 років, всі вони жителі навколишніх сіл. Правоохоронці вилучили у них дві сітки, електричну вудку, човен і 48 штук вже виловленої риби різних порід.

За фактом незаконного лову біоресурсів в поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ст. 249 «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу або до трьох років обмеження волі або позбавлення волі на той самий строк.

Окрім того, чоловікам належить відшкодувати завдані державі та навколишньому середовищу збитки, сплативши до державної скарбниці чималі кошти. Втім, останнє слово в цій справі залишається за судом.